Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka w warzywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki 2-3 szt
marchew 3-4 szt
por 1 szt
seler 1 szt
Sól, pieprz, majeranek do smaku
cebula 1 szt
kapusta biała 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka w warzywach

Golonkę oczyścić i umyć. Włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą i przykryć. Zago­tować i zebrać szumowinę. Dodać przyprawy. Goto­wać pod przykryciem do miękkości. Warzywa obrać, opłukać, pokroić w paski i dodać do golonki na go­dzinę przed końcem gotowania.
Gotową golonkę wyjąć z wywaru i ułożyć na półmisku. Warzywa z wywaru odcedzić i ułożyć wokół mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 11.07.2013 08:10
musi być pyszna ta golonka :-)
Ela15 15.12.2012 11:44
pięknie wygląda
aacaac 04.11.2011 08:20
fajne
Tika4444 05.12.2010 11:57
fajna
Emilia22 09.11.2010 17:43
Wygląda szałowo:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak