Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z agrestu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 1 kg
cukier 60 dag
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z agrestu

Agrest dokładnie opłukać, usunąć ogonki i zmiksować. Do agrestu dodać cukier, wodę i dokładnie wymieszać. Gotować ok. 30 min. i pozostawić na noc. Na drugi dzień gotować jeszcze przez ok. godziny aż dżem zgęstniej. Gorący nakładać do słoików.
Pasteryzować ok. 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak