Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z golonki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1 kg
włoszczyzna 20 dag
sól
czosnek 5 ząbków
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
woda 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z golonki

Golonki zalewamy wodą, gotujemy. Dodajemymy przyprawy, włoszczyznę, gotujemy tak długo aż mięso będzie odchodzić od kości. wyjmyjemy golonki, mięso mielimy, podobnie włoszczyznę. W wywarze rozpuszczamy żelatynę, przekłądamy mięso i włoszczyznę, mieszamy i gotące przelewamy do miseczek, studzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 20.07.2012 15:08
slinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak