Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CYGAN

4.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 sztuka
mąka pszenna 6 łyżek
cukier 3,5 szkalnka
mąka ziemniaczana 4 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
jabłka 1,5 kg
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: CYGAN

Upiec biszkopt z 6 jaj:
6jaj
6 łyżek mąki pszennej
1,5 szkl. cukru
4 łyżki mąki ziemniaczanej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, po jednym żółtku oraz obie mąki wymieszane z proszkiem. Upiec.

1 ½ kg jabłek ( reneta )
1 łyżka żelatyny
2 szkl. cukru
sok z jednej cytryny
orzechy, rodzynki, migdały.

Jabłka zetrzeć na grubej tarce i usmażyć z cukrem, dodać żelatynę.
Nałożyć na biszkopt, posypać bakaliami i polać polewą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 17.04.2011 16:29
z cyganem byłbym ostrożny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak