CYGAN

CYGAN

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    6 sztuka
  • mąka pszenna

    6 łyżek
  • cukier

    3,5 szkalnka
  • mąka ziemniaczana

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • jabłka

    1,5 kg
  • żelatyna

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Upiec biszkopt z 6 jaj:
6jaj
6 łyżek mąki pszennej
1,5 szkl. cukru
4 łyżki mąki ziemniaczanej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, po jednym żółtku oraz obie mąki wymieszane z proszkiem. Upiec.

1 ½ kg jabłek ( reneta )
1 łyżka żelatyny
2 szkl. cukru
sok z jednej cytryny
orzechy, rodzynki, migdały.

Jabłka zetrzeć na grubej tarce i usmażyć z cukrem, dodać żelatynę.
Nałożyć na biszkopt, posypać bakaliami i polać polewą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

17.04.2011 16:29
z cyganem byłbym ostrożny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat