Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane jajka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
pieczarki 1/2 kg
majonez 1 łyżka
pomidor 1 sztuka
sałata zielona
natka pietruszki 1 łyzka
cebula 1 sztuka
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane jajka

Jajka ugotować na twardo, przekroić na połówki i oddzielić żółtka. Umyte pieczarki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć z niewielką ilością oleju. Dodać starte pieczarki, przyprawić pieprzem i solą. Smażyć mieszając aż woda z pieczarek wyparuje. Do zimnego farszu dodać gotowane żółtka i dobrze wymieszać. Białka nadziewać farszem. Każda połówkę jajka przyozdobić niewielką ilością majonezu i zieloną pietruszką. Ułożyć na sałacie z cząsteczką pomidora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak