Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bezy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 8
cukier pude 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: bezy

Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodać do nich 5 łyżek cukru pudru i nadal ubijać, aż będzie sztywna masa.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i łyżką lub szprycownicą nakładać małe porcje.

Wstawić do piekarnika nastawionego na 100 stopni i na termoobieg. Suszyć ok 1 h (zależy od wielkości porcji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 21.03.2012 18:19
ładnie wyszły
Smakosz6 31.03.2011 10:11
smak dzieciństwa
jolajka 11.11.2010 19:55
ŚWIETNE!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak