Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos kaparowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 2 łyz
mąka 2 łyz
bulion 2 szkl
cytryna 1 cytryna
żółtko jajek 1 szt
kapary 1 słoiczek
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sos kaparowy

z maki masła zrobic zasmażkę rozprowadzić w schłodznym bulionie. Podgrzewać stale mieszając. gdy soso zgęstneije dodac sok i startą skórkę z cytryny. Zdjac z odgnia zaciągnać żółtkiem. dodać pokrojone kapary doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 09.01.2012 07:56
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak