Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory z nadzieniem kukurydzianym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 8 szt
liście sałaty 8 szt
natka pietruszki 8 szt
jajka przepiórcze 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory z nadzieniem kukurydzianym

Zpomidorów ścinamy wierzchy, łyżeczką usuwamy miąższ i pestki, wnętrza lekko oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy w chłodne miejsce. Przygotowujemy farsz: puszka kukurydzy, 2 jajka ugotowane na twardo posiekane, połączyć z łyżką posiekanych korniszonów i łyżką posiekanych grzybków marynowanych, dodać ząbek czosnki, łyżkę zieleniny i 1/2 szklanki majonezu., doprawić do smaku. Przygotowane pomidory nadziewamy farszem, na wierzch dac natkę pietruszki, na środek dać połówkę przepiórczego jajka, ułożyć na liściach sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak