Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada rumowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pól kostki margaryny
pół szklanki cukru
cwierć szklanki mleka
trzy łyżki kakao
mleko w proszku 1, 5 szklanki
rum 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada rumowa

Margarynę, mleko i cukier rozpuszczamy. Dodajemy kakao, mieszamy i gotujemy chwilę na wolnym ogniu. Zdejmujemy, studzimy.
Odlewamy ok. pół szklanki na polewę. Do reszty dolewamy rum i dodajemy partiami mleko w proszku, tak długo, aż masa będzie bardzo gęsta - łyżka ma w niej stać pionowo. Wykładamy na dowolne naczynie ( ja dałam półmisek), wyrównujemy powierzchnię i polewamy polewą. Lepsza jest , gdy zastygnie w temperaturze pokojowej, potem przechowujemy ją w lodówce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 05.07.2012 21:28
super te czekoladki:)
pacpaw 10.02.2012 20:37
apetyczna pozycja
Ewa104 03.07.2011 10:44
No, to mnie zaskoczyłaś.Świetny pomysł,zapisuję sobie do wykorzystania.
m1monika 23.03.2011 08:03
pychotka!!!
ilka_86 13.03.2011 10:22
mmm... jakie pyszne czekoladki:)
ilka_86 13.03.2011 10:22
mmm... jakie pyszne czekoladki:)
Koper 28.01.2011 19:50
ale super :)
Katarzyna156 17.12.2010 10:17
musi być smaczna :)
Dorota76 08.12.2010 19:00
wygląda rewelacyjnie
Mati13 10.11.2010 17:13
mm jakie pyszne:)
stokrotka 09.11.2010 23:01
aż ślinka cieknie....
izapozdro 09.11.2010 13:38
wygląda smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak