Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strogonoff

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 50 dag
pieczarki 1/2 kg
cebula 2 sztuki
papryki kolorowe 6 sztuk
przecier pomidorowy 3 łyżki
kostka rosołowa 2
woda 1 l
mąka 1 łyżka
śmietana 1 łyżeczka
sól
pieprz
chili

Przepis i sposób przygotowania na: Strogonoff

Mięso (najlepiej okrawki różnych), cebule, pieczarki, pokroić na średnie kawałki. Wszystko przełożyć do garnka z woda i kostkami, poddusić ok. 40 minut, dodać koncentrat i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok 20 min. Zrobić podbitkę z mąki i śmietany i połączyć z mięsem i warzywami. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak