Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec w cieście francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 30 dag
żółtko jajek 3 szt
mak gotowy 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec w cieście francuskim

Z mąki, masła, żółtek i 3 łyżek wody zagnieść ciasto, włożyć do lodówki na 1 dzien. Zchłodzone ciasto podzielić na dwie części, rozwałkować. Blachę wyłożyć natłuszczonym pergaminem. Jeden placek położyć na blasze, na niego wyłożyć gotowy mak i przykryć drugim plackiem. Nakłuć widelcem, piec w temp 200 stopni na złoty kolor, Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 17.05.2013 20:06
ciekawy przepis
jolaxa 29.06.2011 21:33
pycha
Iwona51
Iwona51 21.03.2011 00:03
uwielbiam makowca
anja3107 09.11.2010 15:22
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak