Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 szt
cukier 4 łyzki
cukier wanilinowy 30 g
migdały posiekane 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy

Białka ubić na pianę, gdy jest sztywna ubijać w dalszym ciągu dodając po łyżce cukru. Pod koniec ubijania dodać posiekane migdały i cukier waniliowy. Naczynie z pianą położyć na parze i ubijać jeszcze 15 min. Blachy wyłożyć pergaminem i wysmarować tłuszczem. Wyciskać za pomocą tulejki lub nakładać łyżeczką niewielkie bezy. Włożyć do piekarnika o temp. 90 stopni i pozostawić do wysuszenia, nie powinny się zrumienić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 27.10.2013 20:14
smaczne bezy
wiola333 03.04.2013 14:47
bardzo smaczny przepis
Wafelek2601 12.11.2011 07:57
bardzo lubię bezy
Monika193
Monika193 10.11.2010 07:51
często piekę dla dzieci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak