Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica z dzika smażona

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
mąka 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
polędwica 50 z dzika
smalec 15 (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica z dzika smażona

Mięso pokroić na porcje, zbić tłuczkiem , formować owalne kotlety. Natrzeć je czosnkiem, oprószyć pieprzem, posmarować oliwą, ułożyć jeden na drugim i odłożyć w chłodne miejsce na 2 godziny. Po 2 godz. oprószyć mąką i zrumienić na smalcu z obu stron, posolić. Usmażone kotlety ułożyć na półmisku, polać stopionym masłem. Podawać z frytkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 15.06.2012 21:16
mozna oblizac sie smakiem:)
mehia 28.01.2011 14:51
apetycznie się czyta. Muszę spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak