Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chałwa marchewkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewki 25 dag
cukru 1 szkl
mleko 1/2 szl
orzechów nerkowca 8 szt
masła klarowanego 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: chałwa marchewkowa

Orzechy rozdrabniamy i prażymy na suchej patelni, marchew obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach, smażymy 5 min na łyżce masła, wlewamy mleko, 75 ml wody i gotujemy 15 mindo do marchewkowej masy dodajemy cukier resztę masłai kardamonui podgrzewamy jeszcze 45 min, zdejmujemy z ognia i mieszamy z orzechami i przekładamy do natłuszczonego naczynia, gdy masa zastgnie kroimy w kostkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 09.11.2010 08:09
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak