Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik piwny

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 15 dag
jaja 5 szt
cukier 30 dag
miód 35 dag
mąka 75 dag
piwo 1 szklanka
bakalie 20 dag
Soda oczyszczona Prymat 3 łyżeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik piwny

Margarynę roztopić i wymieszać z cukrem. Jajka zmiksować, dodać płynny miód, wystudzoną margarynę, piwo i wymieszać. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z sodą i przyprawą do piernika oraz bakalie. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Dużą formę posmarować tłuszczem i wylać piernikowe ciasto. Piec w temp. 180 stopni około 50 minut. Po wystudzeniu można ciasto przełożyć marmolada.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 01.01.2013 16:56
a ja uwielbiam i pierniki i chłodniki .... ;)
Motorek 13.05.2012 11:10
pycha
Iwona51
Iwona51 22.11.2011 09:18
super
Monika193
Monika193 11.11.2010 16:05
oczywiście miałam na myśli piernik, nie chłodnik
Monika193
Monika193 10.11.2010 07:49
mój mąż nie przepada za chłodnikiem, ale na taki na pewno by się skusił

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak