Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolki szparagowej z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 50 dag
jajko ugotowane na twardo 4 szt
pieczarki 30 dag
majonez 1 szklanka
czosnek 2 ząbki
szczypiorek usiekany 2 łyzki
pieprz do smaku
cukier do smaku
sól do smaku
bazylia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolki szparagowej z pieczarkami

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie do miękkości, ostudzić, obrać z włókien, pokroić na kawałki dł.1 cm . Pieczarki umyć, wrzucić do wrzącej wody na 5 minut, odcedzić i przelać zimną wodą. Pieczarki drobno posiekać, wymieszać z fasolką i majonezem, dodać drobno posiekany czosnek. Przyprawić do smaku solą, pieprzem , cukrem i sokiem z cytryny. Gotową sałatkę włożyć do salaterki, obsypać szczypiorkiem i bazylią, obłożyć cząstkami jajek ugotowanymi na twardo. Podawać jako przystawka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 04.11.2011 15:04
pycha
mehia 17.05.2011 20:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak