Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa śliwkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki węgierki 70 dag
żółtko jajek 4 szt
cukier 6 łyżek
mąka ziemniaczana 1 łyżka
Goździki całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa śliwkowa

Śliwki wydrylować, zalać gorącą wodą, dodać goździki i ugotować do miękkości. Następnie zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z kilkoma łyżkami zimnej wody. Po dodaniu mąki zupę zagotować następnie przestudzić, podprawić żółtkami utartymi z cukrem, zmiksować. Podawać na zimno z dodatkiem groszku ptysiowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 08.03.2014 21:36
Super zupka.
Bernadeta 13.11.2013 14:05
fajna zupka
Iwusia 16.07.2013 23:48
pycha, nic dodać - nic ująć :)
pestka 02.06.2013 10:12
mam dużo własnych śliwek i też często w sezonie robię podobną zupkę
Seba 18.03.2012 12:34
fajna
bami 01.02.2012 09:41
O zupie śliwkowej jeszcze nie słyszałam - interesujące :)
mehia 14.06.2011 18:42
ciekawa
Mirka-Ludomila 20.05.2011 08:36
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak