Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO Z RABARBAREM

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 1 kg.
cukier waniliowy
wiórki kokosowe 1 opakowanie
cukier 1 szkl.
Ciasto:
mąka 3 szkl.
cukier 1 szkl.
margaryna 30 dag.
jajko 3
cukier puder 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO Z RABARBAREM

Żółtka połączyć z margaryną, mąką oraz cukrem, zagnieść ciasto i trzymać w lodówce 45 min. Pokrojony rabarbar usmażyć tak aby się rozgotował, podlewać wodą oraz w czasie smażenia dodać cukier. 1/2 ciasta rozwałkować, ułożyć w blaszce i piec. Bułkę wymieszać z wiórkami kokosowymi i połową mieszanki posypać ciasto. Wyłożyć na to dżem. Posypać drugą połową mieszanki wiórek i bułki. Drugą częścią surowego ciasta posypać w formie kruszonki powierzchnię ciasta. Podpiec w piekarniku. Białka ubić, na koniec dodać cukier puder. Pianę wylać na ciasto, ponownie stawić ciasto do piekarnika i wyjąć kiedy piana wyschnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 07.02.2011 17:48
fajny przepis
Margo1 28.01.2011 16:20
bardzo dawno nie robiłam
Margo1 28.01.2011 16:20
bardzo dawno nie robiłam
Margo1 28.01.2011 16:19
bardzo dawno nie robiłam
IlajEM 10.01.2011 22:22
Yes, Yes, YES
Margo1 16.11.2010 07:29
lubię
alaaa 15.11.2010 22:35
zaciekawił mnie ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak