Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier z białek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 2 szt
cukier puder 1 szklanka
spirytus 1 łyzeczka
aromat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier z białek

Cukier przesiać do miski, dodać białka i ucierać drewnianą łyżką do uzyskania gładkiej masy. Pod koniec dodać spirytus, aromat i sok z cytryny do smaku według uznania. Przygotowanym lukrem od razu posmarować ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 01.01.2013 21:31
robię podobnie więc wiem, że smaczny jest
Katarzyna59 11.08.2012 15:43
fajny
zuzanna_z 25.05.2012 12:56
prosty
IlonaAlbertos 23.05.2012 22:43
Na pewno wyjątkowo smakuje :)
ilka_86 08.07.2011 15:20
pyszny:)
mehia 29.05.2011 21:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak