Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ziemniaczane z orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 40 dag
jaja 7 szt
orzechy mielone 40 dag
cukier puder 20 dag
margaryna 25 dag
cukier wanilinowy 15 g
aromat migdałowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ziemniaczane z orzechami

Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, wystudzić Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodając po jednym żółtku, po łyżce ziemniaków i orzechów. Po wyczerpaniu wszystkich składników dodać aromat i sztywno ubitą piane z białek, delikatnie przemieszać. Ciasto wyłożyć do formy wyłożonej pergaminem, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 1 godziny w temp. 180 stopni Po wystygnięciu oblać lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 26.02.2013 00:37
świetne;]
romanrafal
romanrafal 03.11.2012 14:38
ciekawy przepis
Monika193
Monika193 12.01.2012 16:14
pycha
gusia1000 20.12.2011 22:27
Dobre.
IKrakowianka 03.10.2011 07:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak