Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z nutellą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
mąka 6 łyżek
cukier 6 łyżek
proszek do pieczenia 0,5 łyzeczki
margaryna 25 dag
kakao 2 łyżki
spirytus 2 łyżki
aromat rumowy 0,5 łyżeczki
śmietana 2 łyżki
płatki kukurydziane 1 szklanka
andrut
krem czekoladowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z nutellą

Jajka ubić z cukrem na sztywno, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, l
delikatnie przemieszać, upiec dwa biszkopty. Jeden biszkopt wysuszyć i pokruszyć. Margarynę utrzeć z nutellą dodając kakao, rozkruszony biszkopt, płatki, śmietanę, spirytus i aromat. Gdy jest za gęste dodać więcej śmietany. Na desce położyć dwa andruty, przyciąć do wielkości pozostałego biszkopta na nich wyłożyć połowę masy, wyrównać, położyć biszkopt, wyłożyć drugą połowę masy i przykryć andrutami. przycisnąć. Zamiast pokruszonego biszkopta można dać pokruszone herbatniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 16.12.2013 17:41
fajny deser
Kuchenka 19.09.2013 15:06
coś słodkiego na ząb
pycia9 17.12.2012 20:27
super przepis
Iwusia 17.11.2012 23:18
bardzo fajny przepis :)
Maniek2 10.10.2012 19:44
bardzo fajne
Iwona51
Iwona51 20.09.2011 20:50
pycha
MAR3STA 15.02.2011 18:58
świetne zrobię takie dzieciom;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak