Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEGUSEK

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak 1 szkl.
mleko 1 szkl.
mąka 30 dag.
cukier 30 dag.
jajko 4
margaryna 25 dag.
proszek do pieczenia 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: PIEGUSEK

Przesianą wcześniej mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Margarynę ucieramy z cukrem oraz z żółtkami. Dodajemy do margaryny i cukru mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dalej ucierając dodajemy oczyszczony mak. Wlewamy mleko. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek. Delikatnie mieszamy. Przelewamy do blaszki, pieczemy ok 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 26.02.2013 00:38
ale pyszności;]
Maniek2 09.08.2012 20:48
muszę zrobić
Mariusz10 26.07.2011 23:33
smaczny
matii6 07.02.2011 17:49
takie ciasto lubię
Margo1 28.01.2011 16:16
bardzo lubię te ciacha
IlajEM 10.01.2011 22:22
Zajadam się takimi
kuklik 19.12.2010 10:57
wspaniały
traktorek 21.11.2010 13:52
pychota
Margo1 16.11.2010 07:28
mój ulubiony
alaaa 15.11.2010 22:37
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak