Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA ORZECHOWA

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
margaryna 250 g.
cukier 175 g.
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 4
mąka 200 g.
aromat rumowy
polewa czekoladowa
gorzka czekolada 100 g.
orzechy laskowe 100 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA ORZECHOWA

CIASTO:margarynę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, jajka, mąkę, połączyć z ok. 7 kroplami aromatu rumowego. Do ciasta dodać posiekaną gorzką czekoladę oraz wcześniej uprażone na patelni i ostudzone orzechy. Ciasto piec w formie do babki ok. 60 min. Po wyjęciu babkę ponakłuwać i nasączyć naparem z kawy rozpuszczalnej. Wierch polać polewą czekoladową. Smacznego !!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 28.01.2011 16:15
jak orzechowa to pyszna
Margo1 16.11.2010 07:27
musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak