Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowo-pomidorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 1 l
grosz jasiek 3 szklanki
przecier pomidorowy 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuka
cebula 1 sztuka
natka pietruszi
pieprz
sól
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowo-pomidorowa

Groch namaczamy na noc. Na drugi dzień gotujemy i przecieramy przez sitko. W bulionie gotujemy warzywa starte na tarce o grubych oczkach, dodajemy przyprawy. Gotujemy. Dodajemy groch, przecier pomidorowy, zaprawiamy zasmażką. Podajemy z natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 13.05.2013 23:03
fajne połaczenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak