Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pęczak z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej do smażenia
czosnek
sól, pieprz
sos sojowy
bakłażan
pęczak 1 kg
pieczarki 300 dag
bulion 1 szkl
kapusta chińska

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczak z pieczarkami

Ugotuj pęczak. Na oliwie podsmaż małe pieczarki w całości, dodaj czosnek, dużo posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz, podlej szkl bulionu i duś na małym ogniu, mieszając. Pokrojone w kostkę bakłażany usmaż na oliwie dodaj czosnek i słodki sos sojowy. Wymieszaj z gorącym pęczakiem i natką pietruszki. podawaj z pieczarkami, posyp prażonymi orzechami. Potrawa dobrze komponuje się z kapustą pak choy uduszoną z czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak