Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cappucino - mój wymysł

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaj 5
mąki 1 szkl
cukru 1,5 szkl
maku suchego 3 łyżki
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
masa
mąka 3 łyżki
budyń śmietankowy 2 łyżki
mleko 0,5 litra
cappuccino 4 łyżki
cukier 6 łyżek
cukier waniliowy 1
margaryna1 1

Przepis i sposób przygotowania na: Cappucino - mój wymysł

Z podanych składników upiec biszkopt , przekroić na pół. 0,3 l mleka zagotować. Resztę składników wymieszać z pozostałymi składnikami, prócz margaryny. Ugotować budyń. Wystudzić. Powstały budyń utrzeć z margaryną. Na biszkopt wyłożyć masę. przykryć drugim płatem ciasta, na nie zrobić połowę gotowej masy i udekorować. Można do masy dodać orzechy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomasz17 23.04.2011 16:03
musi bardzo dobrze smakować
IlonaAlbertos 09.01.2011 16:51
Wygląda bardzo smakowicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak