Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z budyniem i jabłkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłko 1 kg
mąka 3 szklanki
cukier puder 1 szklanka
margaryna 250 g
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
budyń śmietankowy 2 szt
mleko 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z budyniem i jabłkiem

Z margaryny, mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, cukru pudru, jajek zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części, jedną częścią wyłożyć blachę.Jabłka obrać pokroić w grube plastry, położyć na ciasto. Ugotować budyń( 3 szklanki mleka i 2 budynie śmietankowe). Gorący budyń wylać na jabłka , przykryć drugą częścią ciasta.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Piec w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata9 17.05.2013 17:06
smaczne ciasto
Aneta41 20.01.2013 11:36
ekstra
ZEWA 21.08.2012 09:38
super są te Twoje ciacha
Ania67 04.05.2012 06:36
przepadam za nim
aginaa 24.04.2012 14:36
zjadłabym kawałeczek :)
Jaheira11 23.07.2011 23:14
pyszności
Krzysztof42 15.04.2011 18:48
takie ciasta to mogę jeść cały czas

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak