Ciasto z budyniem i jabłkiem

Ciasto z budyniem i jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    1 kg
  • mąka

    3 szklanki
  • cukier puder

    1 szklanka
  • margaryna

    250 g
  • jajka

    3 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • budyń śmietankowy

    2 szt
  • mleko

    3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z margaryny, mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, cukru pudru, jajek zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części, jedną częścią wyłożyć blachę.Jabłka obrać pokroić w grube plastry, położyć na ciasto. Ugotować budyń( 3 szklanki mleka i 2 budynie śmietankowe). Gorący budyń wylać na jabłka , przykryć drugą częścią ciasta.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Piec w temp 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata9

17.05.2013 17:06
smaczne ciasto

Aneta41

20.01.2013 11:36
ekstra

ZEWA

21.08.2012 09:38
super są te Twoje ciacha

Ania67

04.05.2012 06:36
przepadam za nim

aginaa

24.04.2012 14:36
zjadłabym kawałeczek :)

Jaheira11

23.07.2011 23:14
pyszności

Krzysztof42

15.04.2011 18:48
takie ciasta to mogę jeść cały czas

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat