Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń cielęca zwijana

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 1-1,5 kg
sok z połowy cytryny
czosnek 1 ząbek
masło 4-5 łyżek
olej 3 łyżki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cielęca zwijana

Mięso rozbić na niezbyt cienki płat, natrzeć solą, sokiem z 1/2 cytryny, lekko popieprzyć i natrzeć roztartym ząbkiem czosnku. Na mięsie położyć kilka malutkich kawałeczków masła, po czym zwinąć cielęcinę w ciasny rulon i obwiązać nitką. Mięso włożyć do wysmarowanej olejem brytfanki, polać resztą oleju i upiec w gorącym piekarniku, od czasu do czasu polewając własnym sosem. W razie potrzeby dolewać niewielką ilość wrzątku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 28.08.2011 11:39
pycha
Motorek 25.04.2011 15:21
smaczne
RenataZ-et 26.11.2010 20:22
Proste i pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak