Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zurek z wędzonym tofu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
ziarenka ziela angielskiego 10
Liść laurowy suszony Prymat 6 szt.
żurku z butelki 1/2 l
liści kapusty pekińskiej kilka
szczypta asafetidy
lyzka sosu sojowego
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
mleko kokosowe 200 ml
sól
cząber 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: zurek z wędzonym tofu

Ps. Asafetidy to przyprawa indyjska, do kupienia w sklepach z orientalną żywnością.
Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka z 2 i 1/2 l gotującej się wody. Dodać ziele angielskie i liście laurowe. Gotować na wolnym ogniu.
Gdy ziemniaki będą prawie miękkie, wlać do garnka żurek, zamieszać i chwilę razem gotować. Kapustę pekińską pokroić w kostkę. Podsmażyć na łyżce oleju. Doprawić pieprzem, asafetidą i solą. Dodać do zupy. Tofu pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce oleju. Polać sosem sojowym. Dodać do zupy. Doprawić ją majerankiem i cząbrem. Połączyć z mlekiem kokosowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Brigitte 27.11.2011 10:11
nowostka ;)
marta1371 23.04.2011 15:54
warto taki przygotować
kot_pankracy 21.11.2010 15:25
musi być super, szkoda, że nie ma zdjęcia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak