Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz czerwony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler pół
pieczarki 4 szt
ząbek czosnku 6 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyż.
ziele angielskie 2 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
buraki czerwone 30 dag.
woda 4 litry
sól 1 łyż
por pół
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 6 ziarenek
barszcz czerwony 2 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz czerwony

Do garnka wlać 4 l wody, wsypać 1 łyżeczkę soli, dać jarzyny - mogą być w całości: marchew, pietruszkę, seler, por, przyprawy: majeranek, ziele angielskie, czarny pieprz, liść laurowy, czosnek, magi w listkach oraz zieleninę w zależności, jaką się ma (świeża lub suszona), grzybki. To ma się gotować na wolnym ogniu 45 minut. Teraz przecedzić ten wywar przez gęste sito, np. do miski. Garnek umyć i wlać do niego ten wywar, w którym się gotował. Jeżeli się wygotował, to dolać wody do uzupełnienia tych 4 litrów. Włożyć buraki i pogotować ten wywar przez około 20 minut. Wyłączyć gaz i wsypać dwie torebki czerwonego barszczu instant, zamieszać i można pić do woli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiertlo102
wiertlo102 26.11.2010 08:58
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak