Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka angielskie z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
cukier 25 dag
margaryna kostka
jaja 6 szt
rodzynki 10 szt
migdały 10 dag
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka angielskie z rodzynkami

Żółtka z cukrem oraz tłuszczem ucieramy do białości po czym dodać przesianą mąkę, posiekane migdały, skórkę otartą z cytryny oraz obtoczone w mące rodzynki.
Następnie dodać białka ubite na sztywną pianę.
Całość lekko wymieszać.
Do foremek od babek wlewamy ciasto.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 30 minut.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak