Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PTYSIE Z BITĄ ŚMIETANĄ

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
śmietana kremówka 1 szkl.
cukier puder 4 łyżki
jajko 3
sól
mąka 3/4 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: PTYSIE Z BITĄ ŚMIETANĄ

Szklankę wody zagotowujemy z margaryną i szczyptą soli. Dodajemy wcześniej przesianą mąkę. Mieszamy, aż zgęstnieje. Do wystudzonej masy wbijamy po jednym jajku i miksujemy. Ciasto małymi porcjami nakładamy na blachę. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku ok. 15 min. Śmietanę ubijamy z 3 łyżkami cukru. Przekrojone na pół ptysie przekładamy śmietaną. Możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.10.2012 00:55
wyglądają rewelacyjnie
Kate131 30.10.2011 09:39
super
Margo1 28.01.2011 16:12
lubię ptysie
Margo1 28.01.2011 16:12
lubię ptysie
IlajEM 10.01.2011 22:21
wyśmienite
traktorek 22.12.2010 15:34
aż ślinka cieknie
misia53 07.12.2010 10:51
misie lubią ptysie....hihi....
zuzanna6 21.11.2010 08:48
Klasyka,ale jaka pyszna.
gacopierz23 10.11.2010 16:16
Pycha szczególnie ta śmietanka
accee 09.11.2010 19:14
Rewelacyjny deser!!! Palce lizać.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak