Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po kociewsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z dowolnej ryby 70dag
ogórki kiszone 25dag
marchewki 2
seler 1/2
cebule 2
koncentrat pomidorowy 2łyżki
wywar z warzyw 1szkl
mąka ziemniaczana 1łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2
pieprz
ziele angielskie
cukier szczypta
papryka mielona
sól
mąka do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po kociewsku

Rybę oprószyć solą i pieprzem,obtoczyć w mące i usmażyć na oleju.Dodać obrane i pokrojone w plasterki ogórki,lekko poddusić i odstawić.Cebulę obrać,pokroić w piórka,zeszklić na oleju.Marchew i seler obrać i zetrzeć na tarce,dodać do cebuli i poddusić,podlewając wodą.Dodać liście laurowe,pieprz,ziele angielskie,koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę dusić.Sos rozprowadzić wywarem,zaciągnąć mąką ziemniaczaną wymieszaną z niewielką ilością wody i,mieszając,zagotować.Doprawić sos do smaku solą,pieprzem,cukrem i papryką,polać nim ryby.Pozostawić do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 20.01.2012 10:07
fajne
Ewelina47 17.01.2011 12:17
trzeba by spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak