Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto porzeczkowo-winogronowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Gotowy blat ciasta kruchego
śmietana kremówka 1szkl
galaretka porzeczkowa 1op.
cukier puder 2łyżki
dżem porzeczkowy 4łyżki
winogrona białe 10dag
winogrona czerwone 10dag

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto porzeczkowo-winogronowe

Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu,wystudzić.Winogrona umyć,przekroić na połówki,usunąć pestki.Przygotować krem:śmietanę ubić z cukrem pudrem i wymieszać z 1/4szkl ostudzonej płynnej galaretki.Na cieście rozsmarować dżem,po czym przykryć go warstwą kremu.Następnie udekorować połówkami ciemnych i jasnych winogron,polać je pozostałą zastygającą galaretką i ponownie schłodzić by galaretka zastygła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak