Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagów 1/2 pęczka
szynki 15 dag
bułki 2
rukola kilka gałazek
masła 2 łyżki
cytryny 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi

Szparagi obierz i ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem soku z cytryny i łyżeczki cukru. Schłodź w zimnej wodzie. Ze szparagów odetnij stwardzniałe końcówki. Bułki pokrój na kromki i każdą posmaruj masłem. Szynkę pokrój w plastry. Owijaj szparagi plasterkami szynki i pokrój na mniejsze części. Każdą roladkę ułóż na kromkach bułki i udekoruj listkami umytej rukoli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta639 17.09.2010 21:45
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak