Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

uszka z mięsem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso z rosołu 1/2 kg
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyzka
mąka 1/2 kg
jajko 1 szt.
woda 1/2 szkl.
sól 1 łyzka
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: uszka z mięsem

Mięso zmiksować, doprawić Kucharkiem. Zarobić ciasto jak na pierogi, wałkować je na stolnicy i nożem podzielić na małe kwadraty. Na każdym kłaść łyżkę mięsa i zlepiać brzegi mocno,żeby nie rozlepiały się podczas gotowania. Gotować w osolonej wodzie. Podawać z czerwonym barszczem lub czystym rosołem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 30.10.2013 08:30
rewelacyjne!!!
mamusia1 22.10.2013 09:52
rewelacja!!!!
mamusia1 26.07.2013 07:58
moje ulubione
Beata73 02.06.2012 14:08
wspaniałe uszka
Beata73 02.06.2012 14:08
wspaniałe uszka
smile 03.05.2012 16:41
smaczne =)
magdziorka6 29.01.2012 10:22
pyszne s?,mój synek je uwielbia:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak