Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort kokosowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietany 30 proc. 1/2 l
bitej śmietany w proszku 2 opakowania
wiórków kokosowych 20 dag
białej czekolady 20 dag
dowolnej konfitury 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort kokosowy

Do 1/2 szklanki smietany dodaj poruszona biala czekolade i podgrzejaz czekolada sie rozpusci. Ostudz. Reszte smietany ubij z porszkiem, dodaj wiorki i rozpuszczona czekolade. biszkopt pokroj na trzy blaty. Rozsmaruj na nich mase i konfitury. Na wierzch poloz owoce i zalej tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 17.07.2012 09:14
piękny
Krzysztof42 14.04.2011 16:43
jak kokosowy to nie odmówię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak