Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz do krokietów / pierogów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
mięso wołowe gotowane 25 dag
cebula 1 duża
słonina 20 dag
grzyby suszone 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do krokietów / pierogów

Kapustę kiszoną kroimy na drobno, zalewamy wodą, wrzucamy drobno pokrojone grzyby i gotujemy aż kapusta zmięknie.
Mięso wołowe rozdrabniamy.
Słoninę kroimy na drobno i topimy. Kiedy skwarki będą złotego koloru, wrzucamy pokrojoną cebulę i czekamy aż się zaszkli.
Następnie wszystko dokładnie mieszamy ( odlewając wcześniej wodę z kapusty).
Gotowe. Można nakładać do pierogów lub krokietów

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak