Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety drobiowe z pieczarkami i papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 50 dag
pieczarki 25 dag
pół surowej papryki
ser żółty 10 dag
majonez 2 łyżki
jajko 2-3
mąka 2-3 łyżki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety drobiowe z pieczarkami i papryką

Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach i smażymy na maśle, aż woda odparuje.
Jajka mieszamy z majonezem, serem żółtym, mąką, posiekaną natką, vegetą, pieczarkami i pokrojonym w drobną kostkę mięsem i papryką (równiez w kostke). Wstawiamy na około 2 godziny do lodówki.
Smażymy na patelni (na rozgrzanym tłuszczu) nieduże kotleciki.
Podajemy od razu po usmażeniu np z ryżem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak