Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

muszle z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron muszle
pieczarki 1 kg
kiełbasy 30 dag
ser żółty 30 dag
sól, pieprz
ketchup

Przepis i sposób przygotowania na: muszle z pieczarkami

Makaron ugotować w osolonej wodzie (z dodatkiem oleju, aby się nie sklejały) na pół twardo.
Pieczarki zetrzeć na tarce, kiełbasę i paprykę pokroić w kostkę, przesmażyć wszystko osobno, następnie połączyć paprykę, pieczarki i kiełbasę, doprawić do smaku i dusić ok 10 min.
Muszelki napełnić farszem, posypać startym serem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 160 stopni, zapiekać ok 15 min.
Polać ketchupem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 25.03.2012 10:12
smaczne danie
maciek7 19.06.2011 20:20
pycha
jolajka 13.12.2010 10:07
tak, dobre musi być
iknkirke 28.11.2010 19:57
Już mam smaka
czarnaMi 08.11.2010 16:26
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak