Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kurek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion warzywny 1 1/2 l
włoszczyzna 20 dag
kurki 2 szklanki
masło 2 łyżki
cebula 2 sztuki
mąka 1 1/2 łyżka
śmietana 3 łyżki
sól
pieprz
koperek
makaron

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kurek

Cebulę siekami i razem z kurkami dusimy ją na maśle. Włoszczyznę gotujemy w bulionie, kiedy będzie miękka dodajemy grzyby. Zaprawiamy cupke mąki wymieszaną ze śmietaną, doprawiamy do smaku. Podajemy z koperkiem i makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 08.11.2010 22:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak