Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielono-gryczane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięsa mielonego 0,7 kg
kaszy gryczanej torebka
jajko
cebula
sól
pieprz
majeranek
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielono-gryczane

Kaszę gryczaną ugotować według przepisu na opakowaniu - bez plastikowego worka. Bułkę namoczyć w wodzie, a gdy napęcznieje, wycisnąć ją i wrzucić do mięsa mielonego. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zrumienić na niewielkiej ilości oleju, dodać do mięsa, wbić do niego także jajko. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Dosypać kaszę gryczaną i wyrobić jednolitą masę. Formować z niej kotleciki mielone i smażyć na rozgrzanym oleju aż do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 11.09.2011 20:53
pycha
berys18 09.02.2011 08:56
z kasza gryczana nigdy nie jadłam
marchewka 04.02.2011 22:44
fajne, zawsze coś innego
romanrafal
romanrafal 19.12.2010 09:49
pewnie dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak