Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatny rosół

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1
marchwi 150 g
szczypiorku 1/2
bulion warzywny 1 l
kalafior 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatny rosół

Cebule obierz i pokroj w drobna kostke. Kalafior oczysc, umyj i potnij w cienkie slupki. Olej rozgrzej w garnku i podduś na nim cebule. Podlej bulionem i pozostaw do zagotowania. Dodaj kalafior oraz marchew i gotuj 8-10 min. Dopraw. Rosol podawaj posypany posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 10.10.2010 14:48
szczypiorek zastąpiłam oczywiście natką pietruszki no i kalafiorka trzeba trochę poszukać na zdjęciach gdyż dałam go mało i dopiero później na komputerze zauważyłam że słabo go widać. rosołek zrobiłam wyszedł pyszny
buksiak12 17.09.2010 09:35
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak