Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka z fasolką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolki czerwonej 1 puszka
kukurydzy 1 puszka
małych ogórków konserwowych 6-8 szt.
cebulka mała
majonez
sól, pieprz
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ryż 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka z fasolką

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu, studzimy. Tuńczyka odlewamy z zalewy i oleju, rozdrabniamy. Fasolkę i kukurydzę odlewamy z zalewy (fasolkę dodatkowo przelewamy wodą). Ogórki i cebulkę drobno kroimy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawiamy majonezem, solą oraz pieprzem. Dekorujemy świeżo mielonym kolorowym pieprzem oraz natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 21.04.2011 11:11
pychotka
Aida 14.12.2010 09:05
ja też :) można tworzyć, zmieniać skłądniki i nigdy się ta rybka nie przeje :)
Mysiunia 10.12.2010 17:57
bardzo luibie salatki z tunczykiem:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak