Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z białym serem i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2szkl
jajko
masło 15dag
woda 1/3szkl.
sól
ser biały 20dag
pora 1/2
papryka czerwona 1/2
papryka żółta 1/2
pieczarki 4
żółtko jajek
oliwa 2łyżki
natka pietruszki
sól
pieprz
jajko
ziarenka sezamu

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z białym serem i pieczarkami

Czyste warzywa i pieczarki pokrój w kostkę.Podsmaż na oliwie.Przestudź.Dodaj żółtko,biały ser i posiekaną natkę.Wymieszaj,przypraw.Przygotuj ciasto:Mąkę przesiej na stolnicę.Na środku utwórz wgłębienie.Wlewaj wodę,zagarniając nożem.Zagniataj ciasto tak długo aż będzie elastyczne.Ugniatając dodaj jajko i masło.Ciasto podziel na części.Każdą rozwałkuj na stolnicy na cienki placek.Z rozwałkowanego ciasta wycinaj krążki.Na każdy nałóż farsz,złóż na pół i sklej.Pierogi posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem.Wstaw do rozgrzanego piekarnika (180stopniC).Piecz ok.25min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 11.10.2012 09:42
napewno smaczne
Grażyna13 04.05.2011 13:10
Świetny farsz !
agata1722
agata1722 23.02.2011 12:32
ciekawy przespi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak