Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karpatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 szkl
margaryna 0,5 kostka
sól
mąka 1 szkl
mleko 1 szkl
cukier 1 szkl
jaja 8 szt
budyń1 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: karpatka

Zagotować: wode margarynę z szczypta soli do gorącego wsypać mąke. Dokładnie wymieszać odstawić z ognia wbić 5 jaj po jednym ciągle mieszając. Ciasto podzielic na 2 części piec każde po ok. 45 min.
Krem: Zagotować mleko a do niego wlać masę zrobioną z cukru, 3 jajek i budyniu. Masę wlać na gotujące mleko ciągle mieszając aż zgęstnieje utrzeć jedna kostke margaryny wszystko wymieszać. Przełożyć ciasto. Ciasto można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 18.02.2011 15:23
mmm karpatka,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak