Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka po żydowsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron wstążki 25 dkg
jajko 4 szt
cukier puder 15 dkg
cukier wanliiowy 1 szt
skórka z otartej cytryny
ser biały 50 dkg
śmietana 25 dkg
mleko 1,2 szkl
rodzynki 2 łyż
olej 1 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka po żydowsku

makaron ugotować al dente. Jajka ubić z cykrem n apuch dodac pokruszony ser,śmeitane i mleko oraz skórkę. Wszystko razem zmiksowąc wymiszać z makaronem i rodzynkami i przełożyc do formy zapiec w piekarniku ok 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 08.11.2010 20:49
takiej nie próbowałam - jest super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak