Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z faoslką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 1 szklanka
woda 1 1/2 l
boczek wędzony 30 dag
koncentrat buraczany 1 słoik
koperek 1 łyżka
rosół wołowy 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z faoslką

Umyta fasolę namoczyć na noc - w przegotowanej wodzie. Następnego dnia ugotować, dodać boczek, obgotować. Pod koniec gotowania dodajemy kostki rosołowe. Kiedy fasolka będzie już miękka dodajemy koncentrat z buraków. Mieszamy i zagotowujemy. Przed podanie posypujemy koperkiem lub natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak